Mobile Menu logo-felco more-down RudicoGroup-web

Geld verdienen met een stilstaande drukpers

Er zijn veel redenen te bedenken waarom er geen onderhoud uitgevoerd hoeft te worden. Ik hoef u niet te vertellen dat onderhoud van een drukpers complex en kostbaar is. Daarbij betekent het in veel gevallen een ongeplande stagnatie van het productieproces.

groot-onderhoudVervanging niet goedkoper dan goed onderhoud

Deze denkwijze gaat zeker op voor de Golfkarton-, flexibles- offset en labelindustrie , waar een nieuwe drukpers tot een hoge investering leid en de onderdelen evenredig kostbaar zijn. Toch heb ik gemerkt dat bij veel klanten de productie voorrang krijgt op het onderhoud. Ondanks hogere kosten voor het onderhoud, met als gevolg het ongeplande stilstaan van de machine, wordt nog steeds beschouwd als een kostenpost. En daarom wordt dit in de praktijk zo lang mogelijk uitgesteld. Men wil immers de orders van de klant zo spoedig mogelijk verwerken en uitleveren.

Geld verdienen met een stilstaande drukpers?

Het uitstellen van dagelijks en periodiek onderhoud is op den duur een zeer kostbare aangelegenheid. Dit kan leiden tot het beschadigen en uiteindelijk vervangen van rasterwalsen. De kosten hiervan kunnen zeer hoog oplopen. Geld dat u ook kunt besteden aan upgrades van machines of innovatie.

Drie gouden tips

Machine onderhoud is een vak. Laat u adviseren.

Het onderhouden van een drukpers is meer dan het vervangen of reinigen van onderdelen. Het is de planning om het onderhoud zodanig uit te voeren dat het precies op tijd is, tegen minimale kosten én met een minimale impact op de productie. Pulse Production Improvement , Service en Cleaning bezit een schat aan kennis en ervaring over de Grafische markt waardoor wij precies kunnen bepalen wanneer het juiste moment voor het periodiek en diepte reinigen is aangebroken.

Maak gebruik van een dagelijks reinigingsconcept

Het unieke dagelijkse reinigingsconcept van Pulse Production Improvement , Service en Cleaning zorgt ervoor dat uw drukwerken, drukvormen, rasterwalsen en inktbakken in topvorm blijven. Door ons maatwerk concept te integreren in uw productieproces heeft u aanzienlijk minder vaak ongeplande stilstand. Het biedt u meer grip op uw productieproces.

Zet de juiste apparatuur in voor dieptereiniging

Het “volledig” diepte reinigen van rasterwalsen levert u een enorme winst op qua levensduur en drukkwaliteit. Het is daarbij belangrijk dat de juiste apparatuur wordt ingezet. Een laser-reiniging is een zeer doeltreffende, “veilig voor mens en milieu” manier van diepte reiniging. De laser kan zowel “Inline” – hierbij hoeft de rasterwals niet uitgebouwd te worden – als “Offline”, zelfstandig buiten de productie om toegepast worden.  Door gebruik te maken van ons 1-2-3 concept kan uw besparing oplopen tot in de honderdduizenden Euro’s. Dat wilt u toch zeker niet laten liggen?

Schroom niet om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend advies.